dva dva

ЗА НАС

Сушико (Sushico) е синџир ресторани за јапонска, тајландска и кинеска храна. Првиот ресторан е отворен во 1997 година. Денес Сушико рестораните можете да ги најдете на повеќе места во Истанбул, Анкара, Кипар, Анталија. Со отворањето на ресторанот во Скопје брендот Сушико го најави своето присуство и на Балканот. Скопскиот ресторан е 42 ресторан од синџирот ресторани на површина од 280 квадратни метри и е единствениот суши ресторан од ваков тип во земјава. Квалитетната услуга и вкусното мени се главната причина Сушико рестораните да бидат првиот избор на вистинските љубители на различните вкусови на Далечниот Исток.
Рестораните нудат специјалитети од модерните кујни на Јапонија, Тајланд и Кина и високопрофесионални угостителски услуги и квалитет. Со цел да се постигне оригиналниот изглед на азиските ресторани, целокупниот ентериер е изработен во препознатливите белези на источната традиција со современа интерпретација, а во кујната на Сушико работат професионални готвачи од Јапонија, Кина и Тајланд. Со воведување на кетеринг услугата, специјалитетите на Сушико може да бидат составен дел на приватни забави, коктели и разни корпоративни настани.
Мотото „Скопје го заслужува Сушико “ е само потврда дека на главниот град му недостасуваше уникатен ресторан со префинет ентериер и пријатна атмосфера.

Copyright@Orka Holding 2012